2012. július 24., kedd


Paradicsomos póréhagyma


A családomban nem volt gyakori vendég a póréhagyma, sőt: nem ettünk sohasem. Gyermeki fantáziám szerint azért póréhagyma, mert visszafelé nő a földben. Vagyis a földbe nő a szára. Most már tudom, hogy erről szó sincs, sőt azt is tapasztaltam, hogy nagyon finom.

Paradicsomos póréhagyma
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg póréhagyma, 2 evőkanál olaj, 15 dkg fekete olajbogyó, 1 fej hagyma, 15 dk csirkemell, 2 dl paradicsomlé, 1 dl fehér bor, só, bors.
Elkészítése: A póréhagymát megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Egy lábasba töltünk 2 evőkanálnyi olajat, rászórjuk a póréhagymát és csendes lángon, fedő alatt a saját levében pároljuk. Egy másik lábasban felhevítjük a maradék olajat, megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd feltöltjük vízzel és puhára pároljuk.
A puhárapárolódott póréhagymához hozzáadjuk az olajbogyót, a paradicsomlevet, a bort, összeforraljuk. Végül a két lábas tartalmát összetöltjük, jól összerázzuk és felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...