2017. augusztus 28., hétfő

Paradicsomos szelet

Paradicsomos szelet


Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet szalonna, 4 szelet tarja, 4 evőkanál paradicsompüré, 8 cikk fokhagyma, só, bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, 2 marék koktélparadicsom.

Elkészítése: A szalonnaszeleteket bevagdossuk, és forró serpenyőben kisütjük. Kiemeljük a sült szalonnát, a visszamaradó zsírban a hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés vizet, a megtisztított, feldarabolt fokhagymát és fedő alatt, mérsékelt hőfokon 50 percig pároljuk. Közben párszor átforgatjuk, a párolási idő felénél rászórjuk a bazsalikomot is. Amikor a hús puha, levesszük a fedőt, beletesszük a kettőbe vágott koktélparadicsomot és isdőnkánt rázogatva zsírjára sütjük. Párolt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...